Pohankovo-ječné rohlíčky

SUROVINY

180g pohankové mouky

70g ječné nebo špaldové mouky

200g másla

100g lískových oříšků

70g třtinového cukru

špetka mleté vanilky

třtinový cukr a vanilka na obalení

 

POSTUP

Můžete použít pouze pohankovou mouku. Máslo si nechte změknout při pokojové teplotě. Lískové oříšky  rozmixujte v mixéru, namelte v mlýnku nebo si kupte rovnou oříšky namleté.

Všechny suroviny zapracujeme do těsta, které necháme odležet v lednici. Pokud není čas, pustím se rovnou do výroby rohlíčků, které peču 15 - 20 min při 170  °C.

Mezi tím si v el. mlýnku na kávu umixuju třtinový cukr na moučku a přidám do něj špetku vanilky, nebo si umixuju vanilkový třtinový cukr. Upečené perníčky nechám trochu vychladnout, jsou velmi křehké, a potom je opatrně obaluju v třtinovém vanilkovém moučkovém cukru. Dobrou chuť. :-)

 

IMG_1088

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.