Ovocný koláč s ořechovým pudinkem

SUROVINY:

160 g másla

2 hrnky celozrnné špaldové mouky jemně mleté

150g ořechů (např. 100g mandlí a 50 g kešu) + 750ml vody

skořice

špetka soli

3/4 hrnku kokosového cukru + 2 lžíce

60 g kukuřičného škrobu

4 lžíce rýžového sirupu

50 g ovesných vloček

 

ovoce co dům dal

 

POSTUP:

 

Nejprve si vyrobím ořechové mléko. Ořechy mohou být předem namočené, ale nemusí být. Stačí rozmixovat 150g ořechů s 750 ml vody a scedit přes plátýnko. Obě části (mléko i drť) nechám ležet stranou, za chvíli je budeme potřebovat.

 

V míse smíchám 150g másla, 2 hrnky špaldové mouky, 3/4 hrnku kokosového cukru, půl lžičky skořice, špetku soli a drť z ořechů. Podle potřeby přidám 2 - 4 lžíce vody. Vzniklé těsto by nemělo lepit a držet hezky pohromadě. Pokud mám čas, nechám těsto odležet 30 min v lednici. Prsty vytvaruji do vymazané a vysypané formy o průměru cca 25 cm, propíchnu na pár místech vidličkou a dám péct na 10 min  na 180°C.

 

Mezitím si připravím jednoduše ořechový pudink. V kastrůlku rozmíchám ořechové mléko, 60g kukuřičného škrobu a dosladím podle chuti. Já použila 4 lžíce rýžového sirupu.  Uvařím jako klasický pudink. Na posypku stačí smíchat 50 g  ovesných vloček, 10g másla, půl lžičky skořice a 2 lžíce kokosového cukru (nemusí být).

 

Vyndám předpečené těsto, vyleju na něj pudink. Na vrch přidám libovolné ovoce, posypu vločkami se skořicí a dám zpět do trouby na 40 min. Dobrou chuť :-).

 

 

 

IMG_0071

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.