Ořechovo - jablečené muffiny (vegan)

SUROVINY:

(na 12 menších muffinů)

 

170 g nahrubo nastrouhaných jablek (se slupkou)

250 g špaldové mouky celozrnné jemně mleté

80 g rozpuštěného kokosového oleje

150 ml domácího mandlového mléka (100g mandlí, 1 l vody - rozmixujeme, scedíme přes plátýnko)

100 g drti co nám zůstane z mandlového mléka

80 g kvalitní hořké čokolády

100 g vlašských ořechů

2 čajové lžičky prášku do pečiva

1/2 čajové lžičky jedlé sody

1 polévková lžíce kukuřičného škrobu

1 čajovou lžičku skořice

150 g rýžového sirupu

 

 

NA POSYPKU:

 

2 polévkové lžíce kokosového cukru

1 čajová lžička skořice

1 čajová lžička mletého zázvoru

špetka soli

4 polévkové lžíce špaldové mouky

1 polévková lžíce ovesných vloček

3 polévkové lžíce kokosového oleje

3 polévkové lžíce slunečnicových semínek

 

POSTUP:

 

Mandle s vodou rozmixuji a přes plátýnko přecedím mandlové mléko. Poté si v míse smíchám všechny suché ingredience (250 g špaldové mouky, prášek do pečiva, skořici, kukuřičný škrob a jedlou sodu). Nožem nahrubo nasekám čokoládu a ořechy a přidám je do mísy. Nastrouhám jablka a spolu s ostatními ingrediencemi (kokosový olej, rýžový sirup, mandlové mléko, mandlová drť) přidám do mísy a zamíchám těsto. Naplním košíčky na muffiny a připravím si posypku. Všechny ingredience na posypku promíchám v misce dokud nevznikne drobenka. Muffiny drobenkou bohatě posypu. Peču na 180°C cca 30 - 40 min. Dobrou chuť :-)

 

IMG_1399

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.