Mandlové hrudky ala Florentýnky

SUROVINY:

170g najemno nasekaných mandlí (nebo mandlových plátků)

70g nasekaných rozinek

50g nasekaných brusinek proslazených jablečnou šťávou

50g másla (nebo rostlinného margarínu např. cocovit)

50g kokosové smetany (mandlové, rýžové...)

20g mletého lněného semínka

3 PL pohankové mouky pro bezlepkovou variantu (nebo špaldové, ječné ....)

1/2 čl skořice (nemusí být)

 

POSTUP:

V elektrickém mlýnku na kávu (investice okolo 300 Kč) si rozmixuju lněné semínko. Do misky si dám nasekané mandle, rozinky, brusinky a lněné semínko, přidám 50 g při pokojové teplotě povoleného másla (nebo rostlinného margarínu), smetanu a propracuju rukou do řídkého těsta, do kterého přidám 3 polévkové lžíce mouky a skořici. Těsto je dobré nechat v lednici cca 15 min odpočívat (někdy peču hned) a mezi tím si roztopím troubu na 180°C.

Na plech s pečícím papírem rovnám kuličky těsta, které na závěr lehce zploštím. Dodržujte větší vzdálenost.. Toto množství se vejde na jeden plech (je z něj cca 25 kousků). Na 5 min vložím cukroví do trouby a potom snížím teplotu na 160 ºC a peču ještě 15 minut. Po vyndání z trouby, nechám cukroví vychladnout (nesnažte se ho hned sundavat z plechu) a ještě ho někdy dozdobím čokoládou, ale není to nutné, je dobré i bez ní. Ve vodní lázni si rozpustím pár kostiček kvalitní hořké čokolády (tzn. ve složení je jen kakaové máslo, kakao a třtinový cukr) s trochou kokosového oleje, a nebo si jednoduše rozpustím kokosový olej, přidám trochu rýžového sirupu a nepražené kakao (podle oka).

Rychlé, jednoduché, výživné a moc dobré cukroví.

Dobrou chuť :-).

 

 

IMG_1004

 

 

 

IMG_0998

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.