Levandulovo-citrónové muffiny (vegan)

Recept jsem převzala a lehce poupravila od milé Anny, jejíž blog s recepty najdete tady: http://livewithanny.cz/

 

SUROVINY:

(7 větších muffinů, nebo 12 malých)

 

200g pohankové mouky hladké

200g jáhel nebo jáhlové mouky (vynecháte mixování)

2 čl psyllia + 100g vody (popř domácí vajíčko pro neveganskou verzi)

3 čl prášku do pečiva bez fosfátů

1/2 čl jedlé sody

80 g kokosového oleje (nebo jiného rostlinného oleje)

100 g kokosového cukru

2 pl levandulových kvítků

1/2 bio citrónu

280 ml teplé vody

 

NA POLEVU:

50 ml vody

3 pl citronové šťávy

1 pl rýžového sirupu

1 čl kukuřičného škrobu

 

POSTUP:

Nejprve si rozmíchám 2 čl psyllia s vodou a nechám nabobtnat. Připravím si formy na muffiny a dám rozehřát troubu na 180°C. Do mixéru dám jáhly a umixuji z nich mouku, k ní poté přidám pohankovou mouku, prdopeče, jedlou sodu, kokosový cukr a levanduli. Vše promíchám a přidám ostatní tekuté ingredience (teplou vodu, kokosový olej a psyllium) a přidám kůru z půlky biocitrónu. Hotové těsto stačí naplnit do připravených formiček a dát péct na cca 35 - 40 min (zkuste špejlí).

 

Ingredience na polevu smícháme v malém kastrůlku a za stálého míchání krátce povaříme, necháme 5 min vychladnout, poleje s ní muffiny a ozdobíme levandulí. Dobrou chuť :-)

 

 

IMG_9026

 

 

 

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.