Ječné čokoládovo-kokosové sušenky

SUROVINY

(na 12 sušenek)

 

50g kokosového oleje (nebo GHI nebo másla)

200 g datlového pyré (1 šálek datlí + 1/2 šálku vody) - nebo 100 g rýžového sirupu

100 g strouhaného kokosu

180 g ječné mouky (kdo chce variantu bez lepku, nahradí pohankovou moukou)

1 čajová lžičky "prdopeče" bez fosfátů

1/2 lžičky jedlé sody

100 g čokopeciček

3 lžíce kakaa

špetka mořské soli

1/2 lžičky mletého kardamonu

 

POSTUP:

Přes noc si namočte datle a druhý den rozmixujte do hladkého pyré (pozor na pecky). Rozpusťte si kokosový tuk. Do mísy nasypte všechny suché ingredience, pořádně promíchejte. Na závěř přidejte datlové pyré a rozpuštěný tuk. Velkou lžící nanášejte hrudky na vymaštěný a pomoučněný plech a lehce zploštěte. Těsto se mírně rozteče tak nechávejte mezi hrudkami dostatečné rozestupy. Peču na 160 °C asi 20 min. Po upečení nechte sušenky pořádně vychladnout, jsou hodně křehké. Sušenky jsou hotové raz dva. Děti Vám s přípravou rády pomůžou a uvidíte, že se po nich jen zapráší. Dobrou chuť. :)

 

TIP: můžete vynechat kakako a kokos a přidat ořechy, sušené ovoce, semínka ....

 

čokoládovo kokosové sušenky

 

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.