Čokoládovo mátové řezy (vegan, bez soji)

Čokoládovo mátové řezy jsou inspirované receptem od Míši Sedláčkové. Recept, ve kterém nepoužívám soju, cukr ani živočišné produkty. Další inspiraci od Míši najdete na www.biomisa.cz

 

SUROVINY NA ZÁKLAD

80g ječné mouky

2 PL nepraženého kakaa

3 PL kokosového oleje (rozehřátého)

3 PL datlového pyré

1/2 ČL prášku do pečiva bez fosfátů

 

SUROVINY NA "KRÉM"

200 ml kokosového mléka v plechovce

200 ml domácího mandlového či jiného ořechového mléka (100g ořechů, 1 l vody)

180 ml vody

3 ČL agaru

8 PL datlového pyré

150 g mátové hořké čokolády (Iswari, Lindt)

hrstka lístků čerstvé máty

 

DATLOVÉ PYRÉ

270g vypeckovaných datlí

200g vody

 

POSTUP

Do výkonějšího mixéru dám datle a vodu a umixuji datlové pyré (vznikne hladký krém). Ingredience na korpus smíchám a vypracuji těsto, které vtlačím do menšího pekáčku cca 20x25cm (lepší je použít pečící papír) a dám péct na 180 °C na cca 10 - 15 min. Mezitím si připravím krém. Do vody nasypu 3 čl agaru, přivedu k varu a odstavím. Mezi tím rozpustím mátovou čokoládu ve vodní lázni a všechny ingredience dám do mixéru a umixuji do hladkého krému. Vyleju na upečený korpus a nechám do druhého dne ztuhnout v lednici. Dobrou chuť :-).

 

TIP: použijte jakoukoliv mouku, kterou máte po ruce. Kdo nemá rád mátu, použije kvalitní hořkou čokoládu a mátu vynechá.

 

 

IMG_0586

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.