Bounty koláč s agarem

SUROVINY

 

180 g ječné mouky

4 polévkové lžíce kakaa

2 čajové lžičky "prdopeče" bez fosfátů

1/2 čajové lžičky jedlé sody

6 polévkových lžic kokosového oleje

100 ml rostlinného mléka

150 g datlového pyré (šálek datlí bez pecek + půl šálku vody)

 

KOKOSOVÁ NÁPLŇ

 

plechovka bio kokosového mléka (používám Alnatura)

150 g strouhaného kokosu

150 g rýžového sirupu

1 čajová lžička vanilkového extraktu

agar

200 ml vody

 

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

 

100 g kakaa

80 g kakaového másla

2 lžíce kokosového oleje

50 g rýžového sirupu

 

 

POSTUP

 

Nejprve si předehřeju troubu na 160 °C. Připravím si formu o průměru 27 cm. Do mísy nasypu všechny suché ingredience (ječnou mouku, kakao, prdopeč, jedlou sodu). Poté vmíchám ostatní suroviny (datlové pyré, rostlinné mléko a kokosový olej). Těsto vlhkými prsty vytvaruji do připravené formy a dám péct na 20 min.

 

Dále si v kastrůlku na mírném plamenu rozpustím kokosové mléko, poté přidám strouhaný kokos, vanilkový extrakt a rýžový sirup. Vše prohřeju a nechám rozpustit. Dám stranou a připravím si agar. Do 200 ml vody nasypu agar v množství, které výrobce doporučuje použít na 500 ml tekutiny (bude se lišit podle toho jaký typ agaru použijete - prášek, vločky nebo plátky). Povařím dle návodu od výrobce a poté tyčovým mixérem vmixujte do připravené kokosové hmoty. Takto připravenou náplň naliju na upečený základ a nechám ztuhnout.

 

V posledním kroku si připravím čokoládovou polevu. Všechny ingredience stačí rozpustit ve vodní lázni (do kastrůlku dám 5 cm vody, místo pokličky dám hluboký talíř a v něm nechám polevu rozpustit). Poté již stačí na ztuhlou kokosovu náplň směs vylít a nechat vychladit v lednici. Ozdobit můžete strouhaným kokosem až čokoláda trochu ztuhne. Dobrou chuť :)

 

Bounty koláč a agarem

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.