Hummus s římským kmínem a koriandrem

SUROVINY

 

250 g uvařené cizrny (cca 120 g v suchém stavu)

šťáva z půlky citrónu

20 g čerstvého koriandru

2 lžičky mletého římského kmínu (nebo jedna s kopečkem)

1 lžíce olivového oleje

špetka soli

panák vody

 

POSTUP

Když vařím cizrnu k hlavnímu jídlu, vždy si jí uvařím víc a ze zbytku udělám domácí hummus. Uvařenou cizrnu dám do výkonného mixéru s ostatními ingrediencemi, přidejte panáka vody (pokud máte cizrnu sterilovanou, tak to zvládnete bez vody). Pomazánka je moc dobrá na domácím kváskovém chlebu. Dobrou chuť :)

 

hummus s koriandrem a římským kmínem_1

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.