Adzuki pomazánka s červenou řepou

 

(podle Hanky Zemanové)

 

 

SUROVINY

 

150 g adzuki fazolek v suchém stavu (nebo 300 g doměkka uvařených fazolek)

2 červené řepy (cca 600g)

tahini

sůl

umeocet

slunečnicová semínka a sekaná petrželka na posypání

 

 

POSTUP

 

Přes noc si namočíme adzuki fazolky. Ráno vodu slijeme a uvaříme v čerstvé vodě s kouskem mořské řasy (nemusí být). Vaříme 45 - 60 min. Dokud nejsou fazolky lehce rozvařené a mají máslovou konzistenci. Mezitím si potřeme neoloupané očištěné červené řepy olivovým olejem. Zabalíme do alobalu a dáme péct na 200 stupňů na cca 60 min. Dokud Vám nůž lehce neprojede skrz řepu

 

. Vychladlé fazolky a oloupanou červenou řepu rozmixujeme tyčovým mixérem spolu s 2 lžícemi tahini, solí a umeoctem (můžete vynechat). Dochuťte si podle vlastní chutí. Pomazánku namažte ideálně na domácí kváskový chléb. Posypte opraženými slunečnicovými semínky a nasekanou petrželkou. Dobrou chuť :)

 

adzuki pomazánka s červenou řepou_1

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.