"Škvarková" pohanková pomazánka

SUROVINY:


100 g pohanky

1 větší cibule

2 stroužky česneku (kdo má rád česnek, tak si přidá)

rostlinný olej nebo GHI

1 lžička majoránky

1 lžíce lahůdkového droždí

1 lžíce hořčice

himalájská sůl

pepř

sterilované okruzky nakrájené na malé kostičky

 

POSTUP:

Nejprve si uvařte pohanku (nebo použijte zhruba 250g již uvařené) v poměru 2 díly vody na 1 díl pohanky. Použít můžete také pohankovou lámanku, je uvařená raz dva. Mezitím si na pánvi orestujete dozlatova najemno nakrájenou cibuli s himalájskou solí, ke konci přidejte propasírovaný česnek, který už jen krátce orestujete. Do mísy nasypte uvařenou pohanku, cibuli s česnekem, majoránku, lahůdkové droždí, hořčici a pepř podle chuti. Rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud jste použili pohankovou lámanku, není třeba mixovat. Do hotové směsi přidejte nadrobno nakrájené kyselé okurky. Mnoštví dle oka a chuti. výborná je namazaná na domácím kváskovém chlebu. Dobrou chuť. :)

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.