BIO Nepražený kakaový prášek 150g

Novinka
BIO Nepražený kakaový prášek 150g

jemný prášek plný antioxidantů

56 Kč / g
Skladem (6 g)

Jemně mletý nealkalizovaný prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Toto kakao je vykupováno přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného kakaového prášku nejsou boby upraženy, ale po fermentaci, sušení a očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek.

Díky tomu, že kakaové boby neprochází pražením, zachovavá si kakao mnohem více antioxidantů. Kakao používejte stejně jako běžné kakao z pražených bobů na vaření, pečení a k přípravě horkých nápojů. Je vhodný i do raw kuchyně.

Raw vegan kakao: 80 g mandlí zalijeme vodou a necháme přes noc namočené (nemusí být). Ráno slijeme, propláchneme, zalijeme 300 ml vody a důkladně promixujeme. Poté přecedíme přes plátýnko, přidáme 3 lžičky nepraženého kakaa, špetku mořské soli, dle chuti rýžový sirup nebo třtinový cukr a lehce ohřejme na sporáku.

 

 

Energetická hodnota (100g)
1409 KJ/339 kcal

Tuky

11 g

z toho nasycené mastné kyseliny

6,9 g

Sacharidy

14,5 g

z toho cukry

0,3 g

Vláknina

34,7 g

Bílkoviny

28,1 g

Sůl

0,1 g

 

 

 

 

Jméno značky: Bio nebio s.r.o.
Kategorie: BIO suroviny na pečení
Složení: Kakaový prášek bio, obsah kakaového másla nejméně 10%
Alergeny: Výrobek neobsahuje alergeny.
Země původu: Ekvádor
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.