BIO kypřící prášek 100g

Tip
BIO kypřící prášek 100g

bez fosfátových solí

40 Kč / 100 g 400 Kč / 1 kg
Skladem (> 10 100 g)

Běžné kypřící prášky obsahují fosfátové soli. Stejné, které najdete v tavených sýrech nebo v práškových směsích na výrobu nápojů. Fosfátové soli nejsou považovány za zdravé. Můžete jej snadno nahradit jedlou sodou nebo naším kypřícím práškem bez fosfátů.

 

Kypřící prášek bez fosfátů obsahuje vinný kámen (vinan draselný), který se ve formě krystalků vysráží ve vinných sudech.

 

TIP: Mezi klasickým "prdopečem" a tím naším bez fosfátů jsou při používání nepatrné rozdíly. Kypřící prášek bez fosfátů začíná kypřit již při pokojové teplotě. Proto doporučuji připravit si při pečení suchou a tekutou složky zvlášť. Po smíchání ihned přelít do připravené vymaštěné pečící nádoby a dát péct do vyhřáté trouby. Druhým rozdílem je, že kypří o něco méně. Proto používejte 1,5 dávky tam, kde byste v receptu použili jednu dávku (1 prodávaný pytlíček má 12g), popř. použijte 1 dávku a přidejte lžičku jedlé sody.

 

 

Energetická hodnota (100 g) 705 KJ/ 166 kcal

Tuky

z toho nasycené mastné kyseliny

0 g

0 g

Sacharidy

z toho cukry

41 g

0 g

Bílkoviny 0,1 g
Sůl 15, 4 g

 

 

 

 

 

 

 

 

  

AMYLON_logo

 

AMYLON je česká firma, jejíž tradice sahá až do konce 19. století. Od roku 2011 se společnost Amylon, a. s. rozhodla jít také cestou šetrného ekologického zemědělství a začala vyrábět také řadu BIO a bezlepkových produktů. Tímto krokem se přiblížila zákazníkům, kteří mají zájem kupovat čerstvé, chutné a autentické potraviny, a přitom chtějí respektovat přirozené přírodní cykly.

 

Více se dozvíte na www.amylon.cz.

Jméno značky: Amylon, a.s.
Kategorie: BIO přísady na pečení bez obalu
Složení: BIO kukuřičný škrob, kypřicí látky (vinany draselné, uhličitany sodné)
Alergeny: Může obsahovat stopové množství MLÉKA a VAJEC.
Země původu: Česká republika
Skladování: Skladujte v suchu.
Minimální trvanlivost do: 07/2019
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.