Veganské Caprese

(podle Melanie a Štěpána ze Síly pro život)

 

SUROVINY NA "MOZZARELLU"

(3 porce)

 

200g kešu ořechů

3 polévkové lžíce psyllia (slupky jitrocele indického)

1/2 lžičky nerafinované soli

370 ml vody

 

OSTATNÍ INGREDIENCE

zralá rajčata

pepř

nerafinovaná sůl

bio olivový olej

balsamico

čerstvá bazalka

 

POSTUP

Kešu ořechy si namočím alespoň na 2 hodiny. Poté sliju vodu a dám do mixéru s ostatními ingrediencemi na "mozzarellu". Rozmixuji v hladký krém, který plním do malých mističek a nechám v lednici alespoň 1 hodinu tuhnout.

 

Pak už jen stačí nakrájet zralá rajčata na plátky a prokládat je plátky "mozzarelly". Salát dochutím solí, pepřem, pokapu olivovým olejem a balsamicem. Na závěr posypu čerstvou bazalkou. Je to skvělá lehká letní večeře. Doporučuju servírovat s domácím celozrnným pečivem a sklenkou vychlazeného bílého vína. Dobrou chuť :-)

 

TIP: pokud nemáte čerstvou bazalku, můžete jí nahradit bazalkovým pestem, chutná také skvěle a není již potřeba přidávat olivový olej ani sůl

 

IMG_8195

 

 

 

 

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.