Řepné burgry s karamelizovanou cibulkou

SUROVINY

(na 6 burgrů)

 

4 větší řepy (cca 250 g řepné drtě)

250 g ovesných jemných vloček

4 domácí vajíčka (vegani použijí lněná vajíčka*)

3 stroužky česneku

hrst sekané petržele (nebo 2 polévkové lžíce nori vloček)

3 čajové lžičky koření čubrica

2 lžičky sušeného tymiánu

2 lžičky mořské soli

špetka pepře

2 větší cibule

2 polévkové lžíce rýžového sirupu

rostlinný olej nebo GHI

 

6 bulek, listový salát, rajčata, kečup, veganská tatarská omáčka

 

POSTUP

 

Nejprve si oloupu a odšťavním řepu. Šťávu vypiju a dám do mísy drť. K ní přidám ostatní ingredience - ovesné vločky, najemno nasekané stroužky česneku, vajíčka, najemno nasekanou petrželku a koření (sůl, pepř, čubrica a tymián). Vše promíchám a nechám chvíli odpočívat.

 

Na proužky nakrájím cibule a zvolna je restuju na 2 lžících oleje, dokud cibule lehce nezezlátne. Poté přidám rýžový sirup a restuji ještě další 3 minutky. Výsledná cibulka je měkká a má tmavě hnědou barvu.

 

Na pánvi si rozpálím olej nebo GHI (cca 1 cm oleje), z připravené směsi tvaruji jednotlivé burgery a osmažím z obou stran. Poté už stačí dle vlastní fantazie a chutí burgery naservírovat. Dobrou chuť :)

 

 

Řepný burgr s karamelizovanou cibulkou

 

 

*1 vajíčko = 1 polévková lžíce drcených lněných semínek +3 lžíce vody

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.