Ovesné karbanátky

SUROVINY

 

250 g ovsa bezpluchého

50 g pohankové mouky

1 vejce od šťastné slepičky (vegani použijí lněné vajíčko*)

2 cibule

2 stroužky česneku

rostlinný olej nebo GHI

himalájská sůl

1 lžička mleté sladké papriky

2 lžička mletého kmínu

5 lžic tamari

3 lžíce lahůdkového droždí

1 lžíce dijonské hořčice

3 polévkové lžíce nori vloček (nebo čerstvých bylinek)

pohanková mouka na obalení

 

 

POSTUP

 

Oves si namočím přes noc do vody (6 hodin) a druhý den sliju vodu a dám vařit. Trvá to 45 - 60 min. Cibuli nakrájím nadrobno a orestuju se solí na rostlinném oleji nebo GHI. Nakonce na chvíli orestuju s propasírovaným česnekem. Uvařený a slitý oves dám do mísy, přidám osmahnutou cibuli s česnekem, vejce, lahůdkové droždí, hořčici, nori vločky, tamari (podle chuti), pohankovou mouku, papriku a kmín. Vzniklou hmotu nabírám do vlhkých rukou, udělám kuličku, obalím v pohankové mouce a zploštím do karbanátku. Poté už jen osmahnu na vyšší vrstvě rostlinného oleje nebo GHI. Karbanátky chutnají skvěle s jáhlovo - batátovou kaší. Dobrou chuť. :)

 

TIP: Oves můžete nahradit  ječmenem, špaldou, pohankou, pohankovou lámankou, kroupami ....

 

karbanátky

 

* 1 vajíčko = 1 polévková lžíce nadrceného lněného semínka + 3 polévkové lžíce vody

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.