DOVOLENÁ!! Jsme rádi, že jste se k nám přišli podívat. Vaší objednávku pošleme po návratu z dovolené 12.7. Děkujeme za trpělivost a ať se Vám u nás v krámku líbí :-).

Krémové houbové kernotto

SUROVINY:

(4 porce)

250 g špaldového kernotta (po uvaření 1200g)

GHI nebo rostlinný olej

2 velké cibule

500 - 600g hub (např. žampiony a hlíva)

4 stroužky česneku

3 snítky tymiánu (nebo 1 čl sušeného tymiánu)

3 snítky rozmarýnu (nebo 1 čl sušeného rozmarýnu)

1 pl sypkého bujónu (používám Alnatura)

200 ml rostlinné rýžové smetany

sůl, pepř

semínka

petržel

 

POSTUP:

Nejprve jsem si uvařila špaldové kernotto (do měkka to trvá cca 45 - 50 min, ale pokud jej předem namočíte, dobu varu o dost zkrátíte). Nakrájím cibuli, rozpálím olej a na kostičky pokrájenou cibuli osmahnu spolu s trochou soli. Přidám propasírovaný česnek, krátce orestuji a přidám očištěné nakrájené houby. Houby po chvilce pustí vodu, pokud je potřeba je možné ještě trochu podlít vodou, přidám tymián, rozmarýn, bujón a dusím 10 - 15 min do měkka. Poté již stačí přidat kernotto a rostlinnou smetnu, podle chuti dosolit, dopepřit a je hotovo. Na závěr posypu semínky a petrželkou. Dobrou chuť :-)

 

IMG_9056

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.