Ciznové kari s mrkví a dýní

SUROVINY

 

200 g vařené cizrny

1 velká cibule

200 g nahrubo nastrouhané mrkve

200 g na kostičky nakrájené dýně

rostlinný olej nebo GHI

250 ml rýžové nebo ovesné smetany

1 polévková lžíce sladkého curry (Sonnentor)

mořská sůl

1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu

umeocet

 

POSTUP

 

Připravím si zeleninu. Na rostlinném oleji nebo GHI osmahnu cibuli se solí, přidám mrkev a restuju cca 5 min. Přidám cizrnu, dýni, curry, krátce orestuju, podleju skleničkou vody a dusím do měkka cca 15 min. Na závěr přidám smetanu, lžíci kukuřičného škrobu rozmíchanou v trošce vody a ještě podusím, dokud škrob nezhoustne. Po sundání s plotýnky dochutím umeoctem. Servíruji s rýží a čerstvou zeleninou. Dobrou chuť :)

 

cizrna na curry_1

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.