Červená čočka po indicku

SUROVINY

 

150 g namočené červené neloupané čočky

1 velká cibule

200g nahrubo nastrouhané mrkve

200g na malé kostičky nakrájené dýně

100 g najemno nakrájeného bílého zelí

4 polévkové lžíce slunečnicových semínek

ovesná smetana nebo kokosový krém

2 lžičky mletého římského kmínu

rostlinný olej nebo GHI

1 lžičky kurkumy

mořská sůl

umeocet

 

POSTUP

 

Červenou čočku předem namočíme na 2 hodiny (nemusí být, ale vařením změkne za delší dobu). Na wok pánvi rozehřejeme rostlinný olej nebo GHI. Nakrájíme si cibuli najemno a orestujeme spolu s mořskou solí. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a zelí a restujeme cca 5 min. Poté přidáme koření a semínka, krátce orestujeme, přidáme čočku, dýni, zalijeme 2 hrnky vody a dusíme na mírném ohni přibližně 20 min. Voda se postupně vstřebá, v případě potřeby vodu přidejte. Až bude čočka krásně měkká, odstavte pánev z plotýnky. Dochuťte kokosovým krémem nebo ovesnou smetanou (cca 4 lžíce) a umeoctem. Pokud je směs moc tekutá, může trochu zahustit kukuřičným škrobem. Nám tato směs chutná nejvíce s rýží a oblohou z čerstvé zeleniny. Dobrou chuť :)

 

čočka po indicku

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.