Adzuki karbanátky v rýžovém papíru

SUROVINY

 

120 g fazolek adzuki v suchém stavu (cca 300 g po uvaření)

2 cibule

2 stroužky česneku

2 lžíce rostlinného oleje nebo GHI

400 g nahrubo nastrouhané mrkve, petržele a celeru (nebo co dům dal)

(kdo není línej jako já, nastrouhá najemno :) )

hrst majoránky

mořská sůl

ovesné nebo pohankové jemné vločky

(podle toho jak moc jste podlili zeleninu, měly by vstřebat přebytečnou vodu, já dávám cca 70g)

tamari (na dochucení 1 - 2 polévkové lžíce)

rýžový papír

 

 

POSTUP

 

Fazolky si namočíme přes noc. Ráno vodu slejeme a dáme vařit v čerstvé vodě s kouskem mořské řasy pro lepší stravitelnost (nemusí být). Vaříme cca 60 min. dokud nejsou fazolky lehce rozvařené a mají máslovou konzistenci. Na oleji osmahneme cibulku, kterou dle chuti osolíme, poté přidáme propasírovaný česnek, krátce osmahneme a přidáme najemno nastrouhanou zeleninu. Restujeme cca 10 min., přidáme hrst majoránky, podlejeme a dusíme do změknutí na mírném plamenu. Poté si v míse smícháme uvařené adzuki, podušenou zeleninu, jemné vločky a dochutíme tamari.

 

Do mělkého talíře si naleji trochu vody, namočím rýžový papír a čekám, dokud zcela nezměkne. Poté ho přendám na druhý talíř, dám doprostřed připravenou směs (cca 3 polévkové lžíce) a zabalím do karbanátku. Na pánvičce rozehřeji GHI nebo slunečnicový olej vhodný na smažení (cca 2 cm oleje) a smažím nejprve spojem dolů. Spoj se zatáhne a směs zůstane uvnitř karbanátku. U nás doma servíruji nejčastěji s batátovo-jáhlovou kaší a čerstvou zeleninou. Nezapomeňte na závěr přidat semínka a čerstvé bylinky. Dobrou chuť :)

 

adzuki karbanátky

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.