Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 9-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Blog
06.10.2019 Dezerty
Cuketový perník s karobovou polevou
Veganský vláčný perník, který jsme nedočkavostí snědli ještě za tepla, mňam :-) číst celé
28.09.2019 Saláty
Podzimní salát z pečené řepy
Lehkým letním salátům odzvonilo a je čas na skvělé sezónní podzimní saláty, nechte se inspirovat :-) číst celé
21.09.2019 Hlavní jídla
Houbové špaldové kernotto
Sezóna hub je v plném proudu, vyzkoušejte lahodné houbové kernotto. číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

Doprava

  1. Úvod
  2. Recepty
  3. Polévky
  4. Hrachová polévka s polentovými krutony
22.12.2018

Hrachová polévka s polentovými krutony

SUROVINY

(4 porce)

 

150 g žlutého půleného hrachu v suchém stavu

1 cuketa (cca 200 g)

1 mrkev (200 g)

1 cibule

1 stroužek česneku (kdo má rád víc, tak si přidá)

1 polévková lžíce majoránky

1 čajová lžička mletého kmínu

3 polévkové lžíce rostlinného oleje nebo GHI

nerafinované mořské soli

hrst ovesných nebo pohankových vloček na zahuštění (nemusí být)

1 litr vody

semínka na ozdobení polévky

 

NA KRUTONY

 

400 ml vody

100 g kukuřičné polenty

2 polévkové lžíce lahůdkové droždí

1 čajová lžička sypkého bujónu (Wurzl)

 

 

POSTUP

 

Dejte si vařit hrách, potrvá to cca 40 min (když si hrách předem namočíte, zvládnete to rychleji) a pusťte se do přípravy polenty. Do hrnce nalijeme 400 ml vody a přivedeme k varu. Přidáme bujón. lahůdkové droždí a polentu. Krátce promíchejte, ve chvíli kdy směs zhoustne, odstavím z plotny, dám  na hrnec pokličku a utěrku a nechám 10 min odstát. Poté směs přendám do malého pekáčku se zvýšeným okrajem, který jsem propláchla studenou vodou a nechám zcela vychladnout. Jelikož je příprava polentových krutónů časově náročná, připravuji si polentu vždy den předem.

 

Po úplném vychladnutí polentu nakrájejte na kostičky, pokapejte olivovým olejem a dejte opéct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na cca 15 min. V průběhu pečení krutóny promíchejte.

 

Mezi tím v hrnci orestujte najemno nakrájenou cibuli spolu s himalájskou solí dle chuti. Přidejte propasírovaný česnek a krátce orestujte. Poté přidejte na kostky nakrájenou cuketu a mrkev a restujete 10 min. Vše zalijte horkou vodou nebo vývarem, přidejte hrách, majoránku a kmín. Já přidávám ještě hrst ovesných vloček na zahuštění, když máme polévku jako hlavní chod. Povařte 5 min. Sejměte z plotýnky a rozmixujte tyčovým mixérem. Ozdobte nori vločkami nebo čerstvými bylinkami a opraženými semínky. Dobrou chuť :)

 

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Platební systémy

     

 

 

Kde nás najdete

Hostín 140
okr. Mělník , 277 32

Kontakty
(Po-Pá, 9-16 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz